Vill du ha hjälp?

Ring: 036-12 74 00

Vill du ha hjälp?

Ring: 036-12 74 00

Varför varmförzinka?

Varmförzinkning är en äkta vardagshjälte i det tysta: ärlig, stabil, pålitlig, trygg inte skrytsam!

Det är skönt med grejer man kan lite på och som du slipper problem med! Att eliminera underhållet är en stor fördel för alla konstruktioner men speciellt för dem som är svåråtkomliga, t ex produkter med håligheter.

Varmförzinkning innebär att materialet doppas i ett bad av smält zink (ca 460 grader) och ger normalt ett zinkskikt av 70-150 my. Det ger ett billigt skydd med lång livslängd och låg underhållskostnad.

Zink – ett självläkande, katodiskt skydd

Vid varmförzinkning bildar zinken ett yttre skal på stålet. Denna förening mellan zink och järn säkerställer en mycket god vidhäftning. Om ändå zinkskiktet skulle skadas, är dess självläkande effekt det verkligt unika. Vid det skadade stället uppstår, under inverkan av fukt, ett galvaniskt element där zinken offrar sig och skyddar stålet mot rost.

Runt skadan bildas en galvanisk cell där rostskyddsprodukter från omgivande zink utfälls på den skadade ytan och skyddar denna. Korrosionen avstannar.

Jämförelse mellan olika metoder

Zinkens korrosionsskyddande förmåga utomhus räknat i år beror helt på vilken zinkbeläggningsmetod du väljer.

Nedan kan ni få fram de olika zinkbeläggningsmetoderna, deras normala skikttjocklek, korrosionsskydd i år och relativa initial- och livslängdskostnad.

Vill du bli uppringd?

Någon av våra medarbetare kommer att kontakta dig inom kort.

Kontakta Oss

Vi besvarar gärna era frågor!

036-12 74 00